Thursday, November 15, 2007

Tambhy Dorai Yang Dilaknat

Sedutan dari minggu lepas:

Dari segi cikgu pulak.... cis!!! aku cukup bengang dengan sorang cikgu ni... nama dia Tambhy Dorai. (to be continued.. he he he)

Sambungan:

Ya.. nama dia memang Tambhy Dorai. Bukan Tambhy Bin Dorai tapi Tambhy Dorai anak lelaki apa entah. Dia adalah cikgu yang paling tak berakhlak yang pernah aku jumpa. Dia mengajar subjek Sains. Nama aje cikgu sains, tapi perangai macam orang tak ada tamadun.

Cuba korang bayangkan fizikal dia:

Muka itam. Pakai Spek tebal. Rambut sikat belah tepi dan ada uban. Banyak kesan jerawat batu. Misai tebal dan ada uban. Gigi kuning. Perut buncit tapi tak gemuk sangat. Aku ingat dia ni kuat minum todi sebelum tidur la. Sebab tu perut macam bola. Pakai seluar slack yenki (bawah besar, atas kecik). Come on la Dorai.. time tu dah era 90an ok... jangan la pakai seluar yang kau beli tahun 1976 dulu. Duit gaji kau habis beli todi ke ha?

Korang mesti pelik apasal aku bengang sangat kat dia kan? heh heh.. bagi sapa yang follow diary aku ni dari awal sure tak heran punya sebab tiap-tiap tahun ada je cikgu yang aku bengang. Ha ha ha..
Sebenarnya aku tak berkenan dengan perangai Si Tambhy ni yang agak gatal seperti simpulan bahasa 'Mata Keranjang'. Aku tak pernah jumpa la cikgu yang kuat skodeng anak murid sendiri. Korang tau la kan, masa time tingkatan satu tu banyak bebudak pompuan yang dah boleh jadi tokeh nasik lemak. Tak kisah la nasik lemak singgit ke lima posen ke atau dua ringgit setengah. Janji nasik lemak. Masa time dia mengajar aku perati je bijik mata dia tu pandang mana. Mesti asik-asik pandang budak yang nasik lemak dua ringgit setengah kat belakang tu. Elok cucuk aje bijik mata dia tu dengan duri landak. Budak nasik lemak dua ringgit setengah tu dah la pakai baju kurung putih nipis dan tak pakai tudung. Itu yang Pak Aji sukaaa tu!! Kalau time dia pakai pinnafore lagi perghh! Makan tak abis gua cakap luuuu.. Eh.. aku tak skodeng aaa... aku nampak pun sebab tak sengaja. Ustazah aku kata, kalau tak sengaja tak berdosa.

Dengan budak laki memang si Tambhy ni buat dajal. Ada ke patut dia sekeh kepala aku sebab tersalah cara tengok bacaan isipadu air kat alat apa yang sukat air tu? bukan bikar.. bukan tabing uji. Ahh apa2 je lah. Babi punya Tambhy! Bapak aku pun tak pernah sekeh kepala aku tau. Aku pun tak pernah sekeh kepala bapak aku. Tapi aku pernah la karate bapak aku (karate untuk urut badan la). Kalau budak nasik lemak dua ringgit setengah tu dia siap tolong buatkan eksperimen lagi. Aku tengok mata dia asik tengok je nasik lemak budak tu masa dia tolong buat eksperimen. Bengang je aku sebab aku tak dapat tengok dari dekat heheh.

Tambhy ni kalau korang tengok, macam iras-iras singa laut pun ada sebab dia punya misai tu dah tutup dia punya bibir atas. Kalau aku nampak dia minum air teh tarik, ada buih-buih terlekat kat misai dia tu. Geli sial, minum air misai sendiri. Sapa bercium dengan dia mesti geli geleman punyalah. Silap-silap boleh bersin sebab misai dia masuk lubang hidung.

Kalau korang nak tau, bukan aku sorang je yang bengang dekat dia ni. Bahkan seluruh budak lelaki SMK Gombak Setia tu bengang dengan dia. Sapa yang tak bengang dengan dia tu sama ada hati kaudu atau pun memang gay!!

Puas hati aku. Dah hampir 18 tahun aku memendam perasaan bengang kat Tambhy Dorai ni, baru hari ni aku dapat bagitau kat seluruh dunia tentang kesiotan kau Tambhy. Terima kasih www.blogger.com.

Sebelum aku close, aku nak share kan satu lawak yang aku receive dalam email aku. Salute kepada orang yang buat lawak yang simple but kelakar ni. He he he.
-------------------------------------------------------------------------------
anak siput: ayah ni siput apa?

ayah siput: sibut babi..

anak siput: siput apa?

ayah siput: siput babi..

anak siput: siput apa?

ayah siput: siput babi nak ..

anak siput: siput apa ayah?

ayah siput: siput babi la sayang....

anak siput: siput apa?

ayah siput: siput babi syg oii..

anak siput: siput apa?

ayah siput: siput la .....babi!!!!!
----------------------------------------------------------------------------
heheh.. kelaka kan?

17 comments:

terabot said...

aiyohh... ada gak cikgu camni ek. anak murid pun lebih kurang, tak sengaja konon, abis tu siap tahu singgit, dua hinggit..kureng....

wan said...

18 tahun simpan dendam nih... hehe

Anonymous said...

taiko, mcm mana ko ukur besar mana yg singgit, besar mana yg 2 ringgit?

tak silap aku zaman tu nasik lemak 2 ringgit tu dah cukup kenyang sgt dah tu. nak nak pulak kalau ada 2.

-------------------------
http://TopGearArchive.blogspot.com

azq said...

ni 18pg ni..

ye.. kelakar... kelakar... ha ha ha..

Uda said...

Nasib baik la kat sekolah aku dulu takder cikgu mcm nie tp anak2 murid mcm perangai si dorai tue ramai.... hahaha!!!! termasuk aku.... nasik lemak adalah sedap.... hehe....

p.s. kutu babi??!! batal air semayang aku....

Zetty said...

ala sebab nenen pun jek nak tensen ni.

ahmad_xkesah said...

perghh..
gile hebat cikgu ko..
ptut la terrer subjek sains..
minum air teh misai upe nye..
huhu..

p/s: nasik lemak yg paling mahal rm2.50 jek.?hihiii

blackpurple @ jowopinter said...

Ha ha ha! Rupa macam singa laut tu yang tak tahan!

Isk! Dah macam-macam versi dah. Lepas ini versi unta pulak kot..

nazztradamus said...

nasi lemak RM2.50 ?? free hair ?? perghh.. kalau ada dlm kelas aku ni time skolah dulu ni confirm skodeng pakai cermin pengasah pensel..

umi ameer said...

wahhh, sikit punya marah ka orang tu ek?
18 taun ko simpan, akhirnya terbuka juga..
kira lepaslah semua ek..
nasilemak dua hinggit 50sen, bertuah tol korang ek?

Taiko said...

terabot: kan masa sekolah rendah dulu aku pernah meniaga nasik lemak.. aku tau la camana. Bak kata pepatah sekilas ikan di air aku tau jantan ke betina. hehehe

wan: kira dendam terlerai la nih. ceh macam tajuk lagu la pulak.

anonymous: itu pasal la aku cakap nasik lemak dia makan tak habis punya. he he

uda: takde nasik lemak, kuih koci pun sedap jugak he he he

zetty: heh heh.. nak buat cemana, fitrah lelaki macam tu la.

ahmad: kau bayangkan la kalau dia minum susu Everyday. sure misai yang terhasil dari minum susu tu lebih tebal lagi.

blackpurple: betul gua cakap lu... memang macam singa laut. nasib baik dia takde taring panjang aje. kalau tidak sure macam walrus.

nazz: taruk sharpener kat kasut, lepas tu taruk kaki kat bawah kain budak pompuan.. camtu ke? he he

umi: takde la bertuah sangat sebab setakat dapat tengok aje le.

aez82 said...

ha ha ha..

sekarang ni, cikgu thamby dorai ade lagi tak ? still in service ? takmo hantar anak saya ke sekolah same dgn taiko lar nxt 17yrs..

ha ha ha..

Aash said...

Wah, banyak kelakar kau punya cerita.

13may said...

hahha hahha hahha...siput betoi :D

shakirah said...

Sala kenal to taiko....Brader, ko siap mention name skolah ko. Ko x takut ke kalau cucu Tambhy ni bace? Silap2, mau die retrieve ko nye IP n block ko pnyer blog nih.. Ahaa...cmne? Tapi dun worry, tauke www.blogger.com ni dh knal ko...Thamby x kan berjaya...hihihi...

cik seri said...

ader-ader jerlaaa...
citer nasik lemak pun berjela²..
aku still tak paham..naper nasik lemak tu jd satu benda menarik bg lelaki nih?..
tp kelaka..kelaka..
update..update

♥Zack ~ 'A♥ said...

siottt gle ar cikgu tu...
ehhh kutuk2 ni, tah dia sudah jalannnnnnn..
ngehh~~~