Friday, December 17, 2010

Brick Game


1. Dengan muka tak bersalah, hari ni aku nak update blog.

2. Ceritanya macam ni.

(yahuuu.. senang je nak dapat 2 point. Kita terus ke point ke 3)

3. Masa sekolah dulu aku cuma seorang student. Mana ada gaji. Bengkrap la Kementerian Pelajaran kalau semua student ada gaji. Bila ada gaji, ada la payslip. Bila ada payslip, boleh la buat personal loan dengan Bank Rakyat dan masuk MLM tertentu dan bersedialah untuk dipulau oleh kengkawan dan guru disiplin.

4. Gaji yang aku ada pun cuma gergaji besi yang aku jumpa dan kutip kat rumah setinggan yang dah takde orang duduk kat sinun. Tu pun dah bekarat. Kalau aku gergaji badan orang macam citer Chainsaw Massacre, orang tu boleh dapat penyakit kancing gigi la. Bukan kencing gigi. Mana ada orang kencing keluar gigi. Tersumbatlah lubang kalau macam tu. Manakala kencing kat gigi orang pula adalah satu aktiviti yang tak bermoral.

5. Bila takde gaji, aku pun takde la duit yang cukup untuk beli barang2 keperluan yang ada dijual kat pasar malam seperti Brick Game dan kaset cetak rompak. Masa zaman tu, main brick game (tetris) adalah satu hobi yang top di kalangan rakyat Malaysia tak kira la tua, muda atau janda. Trut trutt truttt bunyik dia. Boring boring, main brick game. Tengah tunggu bas main brick game. Tengah berak pun boleh main brick game. Sampai tak sedar yang kita belum cebok lagi walaupun dah 4-5 ketul brick yang kita teran keluar dan masuk ke jamban. Jatuhkan dan susun aje la elok2 dalam mangkuk jamban tu. Agak agak dapat buat satu layer, flash kan jamban tu bagi brick brick tu semua hilang. Then, sambung balik jatuhkan brick yang baru. Lama lama boleh naik level. Makin tinggi level, makin lajulah brick yang kita kena keluarkan. Kalau brick tu dah melimpah keluar dari jamban, baru game over.

6. Aku rasa baik aku berhenti kat sini sebab aku nak cerita pasal lain sebenarnya tadi. Sambung minggu depan, insyaAllah

7. Inilah gamba brick game. Hensem kan?






39 comments:

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

pergh..lame betol menanti blog ni update..hehe...

brick game memang hensem..haha

nadya.s said...

omg! i hv to wait for 1 year!!!.. and here u are. setahun okay.....

anyway, welcome back to blogging world.

Lyn Halim said...

wah.. nak masuk 2 thn baru update...

suez said...

yey taiko is back!

Ryehanna said...

giler...

setahun lebih baru update!! dr aku bujang, smpai dah kahwin and ni dah nak beranak dah bulan 3 thn dpn...

ape-ape pun, welcome back!

kita xpenah bertegur sapa and aku pn xnah komen blog ni sebelum ni cos aku jmpa blog ni time tuan punya blog dah xmo update blog dh. heheheh

salam...

itamrazali said...

errmm..nampk mcm hensem jerc ko nie...rase nak goda jer..*matila

saya said...

zaman tu memang setiap rumah satu brick game. entah-entah ada kempen "satu rumah satu brick game". haha...

sunzie photographer said...

lamenye u mnghilang..saye ktageh ma sama lu pnye blog...

Anonymous said...

Akhirnya...

Chic Mont said...

hahahaha.. dh rupa cam nk menunggu raya dah.. hmm.. raya pun setahun sekali.. hahahaha..

Wenger said...

Kau bodoh

Anonymous said...

baru keluar dari tapak pertapaan...

an2 said...

mana minggu depannya??

@tune® said...

haha,,,,,,,giler comeiii...

lg bape bulan nk tgu kau update nih?\\dgn rase xbersalah aku tya

Uda said...

weh taiko! ko br kuar penjara ke? ker br kuar pengasih? sib baik aku tk bunuh memori blog kau dr minda aku. itu la, keje pasang kabel optik lg. kan dh jadi england optical.

p.s. blog aku pon sama, sonyap ajo!

miyot said...

hehe,sangat transparent -..-

LiLithFaiR said...

baik ckp sambung lg 5 thn jek. hampeh :P

Jebon said...

Fuhh!! lama tak update...

Klik2 lah nickname sy diatas ini...

Anonymous said...

da taun 2012... menanti demi taun ..

Anonymous said...

get QPSrCZzQ [URL=http://www.adjustable--dumbbells.com/]bowflex 552[/URL] , just clicks away VdZXXrPu [URL=http://www.adjustable--dumbbells.com/ ] http://www.adjustable--dumbbells.com/ [/URL]

suez said...

dah 2013. kak azq pun dah update blog dgn tajuk 'Hi lil' one'.

Anonymous said...

click to view TNDQuAsb [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/]gucci handbag outlet[/URL] with confident XYXWYIZG [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ ] http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ [/URL]

Anonymous said...

http://www.4006002833.com
[url=http://www.4006002833.com]太阳城娱乐城[/url],太阳城,菲律宾太阳城

Anonymous said...

get cheap hLVtevgK [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]designer outlet[/URL] to take huge discount WzfOaTkk [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

cheap fDGrCFgd [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]designer handbags outlet[/URL] , for special offer OohwFkEJ [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

Piece of writing writing is also a fun, if you be acquainted
with after that you can write or else it is difficult to write.


my web page - orquesta atraccion

Anonymous said...

Piece of writing writing is also a fun, if you be acquainted with after that you can write
or else it is difficult to write.

Feel free to visit my website - orquesta atraccion

Anonymous said...

[url=http://appcases.ru/index.php?route=product/product&product_id=4964]купить чехол для iphone 3gs[/url] не так уж и сложно, рекомендую!

Anonymous said...


[url=http://pretty-corset.com/sexy-costumes/maid-costumes]костюм горничной[/url]

Anonymous said...


[url=bhagavadgita.ru/gita_smirnov_soderjanie10.htm]Б. Л. Смирнов. Содержание Гиты по главам, гл. 12[/url]

Anonymous said...

atheist dating mn http://loveepicentre.com/taketour/ southern women dating etiquette
bbw dating jacksonville fl [url=http://loveepicentre.com/taketour/]speed dating for non drinkers[/url] free dating sites to meet firefighters
17316 dicreet dating [url=http://loveepicentre.com/map/]extreme gay dating[/url] jamil 76179 dating profile arlington texas [url=http://loveepicentre.com/user/sofia77/]sofia77[/url] dating india for indians

Anonymous said...

email scams dating sites http://loveepicentre.com/articles/ guangzhou girls for dating
reed barton dating [url=http://loveepicentre.com/contact/]vince carter dating[/url] north dakota dating brides
corvallis dating [url=http://loveepicentre.com/contact/]who is deanna dating[/url] horny adult dating sites [url=http://loveepicentre.com/user/tyler515/]tyler515[/url] boomer dating site

DVD Nine said...

dah nak masuk tahun kedua...apa la yang dia buat skng ih

Anonymous said...

interracial dating in romania http://loveepicentre.com/contact/ online dating india
black dating free site thats [url=http://loveepicentre.com/]senior singles matching and dating[/url] stacy dating teacher
drug addict dating [url=http://loveepicentre.com/success_stories/]maks and erin dating[/url] widow widower dating [url=http://loveepicentre.com/user/jeet00765/]jeet00765[/url] open dating used by

Anonymous said...

lying on-line dating http://loveepicentre.com/map/ adult dating sites in houston texas
jewish baby boomers dating ste [url=http://loveepicentre.com/map/]latin telephone dating free trial[/url] dating french american website best
speed dating santa clarita ca [url=http://loveepicentre.com/faq/]is rahul gandhi still dating veronique[/url] online dating older women younger men [url=http://loveepicentre.com/user/Afletch/]Afletch[/url] dating newquay cornwall ostomy

Anonymous said...

men refuse sex dating http://loveepicentre.com/contact/ dating indians in kwa zulu natal
interracial dating in america film online [url=http://loveepicentre.com/contact/]dating in teens[/url] adult dating sites sex reviews
free photo dating site [url=http://loveepicentre.com/success_stories/]dating profile site[/url] musician she single dating tv glasses [url=http://loveepicentre.com/user/Hanicsb/]Hanicsb[/url] adult dating forums

Anonymous said...

indepentent dating knoxville tennessee http://loveepicentre.com/success_stories/ dating koninklijke porceleyne fles marks
dating events in newcastle [url=http://loveepicentre.com/testimonials/]captian match free dating[/url] dating ex nephew
dating service carrollton htm [url=http://loveepicentre.com/success_stories/]hot dating phone lines[/url] dating scam [url=http://loveepicentre.com/user/alfred/]alfred[/url] chelsea handler is dating

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Anonymous said...

Masih menunggu...