Saturday, December 02, 2006

Vacancy

SIAPA NAK JADI RAKAN SEKERJA SAYA?

Saya lega apabila mendengar berita ini.

Sekurang-kurangnya nanti saya ada masa untuk membaca blog kengkawan dan juga mengupdate blog sendiri.

Tetapi... Kalau anda seorang yang pemalas macam bab*, tak sanggup ditekan seperti daging burger di tengah roti burger, slow learner seperti tenggiling, dan tak sanggup kerja on weekend seperti dj radio, sila jangan apply. Kerana jika anda dapat kerja ini, anda akan menyusahkan saya sahaja. Sila senangkan saya.

Bukan senang mau senang,
Senang-senang datang la ke rumah.

Sayang-sayang buah kepayang,
Senang-senang boleh la mengular tengok wayang.

terima kasih.

6 comments:

LEGO said...

Best woooo... kalo jadi rakan sekerja Taiko.

Mesti ko akan gelak jer & terhibur semasa buat kerja bila bersama taiko.

Kekadang boleh pi Karaokee ... betul tak taiko ?

bekas tauke maxis kat JB said...

Tambahan daripada statement taiko:
yang berminat jugak kena biasakan diri dengan politik kerja, dan kena tahan dengan keputusan yang setiap hari akan bertukar. Selain dari pickup power utk belajar benda baru, kena jugak pandai mengajar orang2 yg lama. Dan paling penting, boss is always right!

Kalau rasa bole tahan tu semua, rewards and career path kata orang putih celah gigi aje!

13may said...

nanti hang ka yg jadik bos???

Taiko said...

Lego: Motorola ada nak budak switching tak? Bila mau karaoke?

Tokeh Maxis: Kalau aku cakap macam tu, dah sah sorang pun tak nak apply. heh heh. Bila mau karaoke?

13May: Boss kemenda... kuli jugak la!

bekas tauke maxis kat JB said...

Bai, aku lebih nak menolong kau, sebab tu aku ceritakan keadaan sebenar kat bebudak ni. Karaoke? Bini aku da sarat nak meletup minggu ni!

aez82 said...

hurmm..ada kerja kosong yer ??
klu awk yang jadi boss boleh lar..bole at least tgk movie sama2..ok ?