Thursday, February 15, 2007

Nota Kematian

Semalam aku baru balik dari Sabah. Pejam celik pejam celik, dah sebulan aku duduk Sabah. Waiter breakfast cafe kat Promenade Hotel tu pun dah muak tengok muka aku. Everytime aku masuk cafe untuk breakfast, aku rasa macam diorang bercakap dalam hati "Mamat ni tak ingat nak balik ghumah ke?" Cisss.. ingat aku dok hotel tu free ke? Company bayar tau!

Ok jugak life kat Sabah. Cuma yang tak best sebab Subuh cepat sangat, maghrib pun cepat. Aku ingat asal-usul nama sabah ni Subuh lah, sebab cepat sangat Subuh. Kalau tak pun, mungkin nama asal sabah ialah Basah. Basah sebab dekat dengan laut. Tapi, bukankah sabah negeri di bawah bayu? Mungkin bayu laut. Bergantung jugak pada angin monsun barat daya atau angin monsun timur laut.

Nasib baik la wife aku datang Sabah last Saturday. Baru la teruja sikit nak gi melancong sampai ke Ranau dan Pulau Manukan dan Pulau Sapi, dan sebagainya. Dapat jugak lah memadu asmara.

Aku sekarang ni tengah addict cerita Death Note. Cerita pasal seorang remaja yang menjumpai buku 'Death Note' kepunyaan Tuhan Kematian. Kalau dia tulis nama sesiapa kat dalam buku tu, orang tu akan mati. Dia boleh manipulate cara kematian, time kematian, dan sebagainya. Ni tak masuk dalam kematian pucuk. Wahhh.. Imagine kalau korang dapat death note, nama sapa yang korang nak tulis?

Imagine jugak kalau ada Fart Note? Nama sapa yang kita tulis tu akan kentut dalam masa 40 saat selepas nama dia ditulis. Boleh kenakan orang ni. Best siot. Contoh:

Nama: Siti Nurhaliza - Akan terkentut semasa membuat persembahan live di kaca TV. Dia mestilah meletakkan mikropon di bontotnya semasa kentut supaya jelas kedengaran kentutnya berbunyi kuat pada speaker.

Nama: George W. Bush - Akan terkentut melalui mulut setiap kali bercakap bohong. Bau kentut mestilah sama dengan bau longkang.
Best kan? wahhh best best best best.

What happen kalau ada Sex Note? more interesting rite? ha ha ha ha

p/s: Death Note Anime boleh ditonton di www.youtube.com. Movie 'Death Note 2' masih lagi ditayangkan di pawagam. Sila tonton.

13 comments:

Lizzam said...

bwahahahaha....mana la dapat idea fart note tu...kena kat siti lak tuh

best kan, gi pulau2 kat sabah...kat ranau tak gi borong sayur?aku yang tak reti masak pun teruja tgk sayur segar...kalah kat tesco...

lenkali ko pegi poring skali...manid air panas kat kaki gunung...sure segar...ngalahkan tongkat ali...sebab ali pun mandi kat situ..

Anonymous said...

Taiko..cerita ko kali ini penuh dengan unsur-unsur kejam, sadis, brutality, jenayah, seks, misteri, jijik, blaa...blaa..blaa... terharu saya membacanya.

x chi x said...

Assalamualaikum Taiko. APa khabar?

Hehe aku kumpul komik dia.. Skrg yg english nyer dah #9.. Tapi lepas aku tengok movie dia rasa menyampah la plak nak baca manga dia lagi........ sebab Light tu tak sehensem manga dia... pastu dia portray macam Light tu jahat sangat kat movie dia.. padahal mana ada ponnnn.... A human cannot be totally good or totally evil.. Betul tak Taiko????

passerby said...

aku layan katun jugak. tapi katun naruto. kat youtube gak. muehehehhehehh

13may said...

hehhe....siap panggil wife gi Sabah...hahha:D

booGie said...

Mulut bau kentut. Ngeri.
Macam bau longkang. Sengeri-ngerinya.

Baiklah terjumpa Sex Note.
Name : booGie - 1 hot chic gonna scores with booGie tonite at 11pm. Kool!

Uda said...

Aku suka idea fart note tue digukan kat Siti.... Hehehe....

p.s. Man U menang la smlm 1-0... Arsenal kalah!!!! HAHAHA!!!!

DiyanaYang said...

saye teringin menulis nama paklah pada Fart Note..saye yakin semua org takkan bosan lagi mendengar ucapan2 nya...
im going to sabah for the first time in a few weeks, maybe you can share some experience on where to go and what to eat..?!

cool blog..

sylphlike said...

tiba tiba aku terjumpa site ni...

cuba try test check tengok..

http://www.virtualfriends.net/article/printablepage.cfm?UID=&AID=14067

sylphlike said...

ade kene mengena kot...

Sunan_Jati said...

wahahah.. dasyat ner iimagine ko nie...

sylphlike said...

arsenal kalah? ye ke? betul ke ni? hahahahahahaha

Tenno Miyake said...

aku nak tulis something pada sex note orang lain bleh tak?

let say, pada sex note taiko, aku tulis nama si jelingan manja.. hahaha.. amacam.. mau tak?