Wednesday, July 02, 2008

Point Form

1. Masa Form 2 dulu aku memang malas belajar. Aku sudah lupa lirik lagu 'rajin adik rajin, rajinlah belajar, bila besar nanti, boleh tunjuk ajar'. Kalau aku masuk pertandingan Jangan Lupa Lirik yang dihoskan oleh Aznil, mesti aku kalah.

2. Subjek yang aku rajin hanyalah matematik dan Sains Paduan. Tapi aku rasa aku belajar sendiri aje sebab aku tak paham apa cikgu ajar. Aku tak paham bila cikgu ajar adalah sebab aku malas nak konsentrate. Cikgu Matematik adalah lelaki yang loghat kelantannya agak kuat. Cikgu Sains pulak adalah pompuan yang bertudung labuh. Tak dapat nak skodeng apa-apa. Kalau dia tak pakai tudung labuh, mungkin aku boleh tahu dia punya labuh atau tak labuh, atau seperti sebuah pelabuhan.

3. Cikgu sejarah adalah perempuan yang pakai skaf, tapi nampak jambul. Mungkin dia suka tengok rancangan 'Di Mana Joe Jambul?' yang di hoskan oleh sapa nama entah hos tu, aku lupa pulak. Cun jugak cikgu sejarah ni. Tapi dah kawin. Kalau tak, dah lama aku try adjust.

4. Aku ni cakap aje lebih, tapi sebenarnya aku ni pemalu dengan pompuan. Tapi aku bukan gay.

5. Cikgu English pun berjantina pompuan. Orangnya kecik aje macam Sheila Majid. Tapi suara dia punyalah kuat macam bilal masjid. Mata dia bulat seumpama bola-bola api seperti lirik lagu 'Paling Comel' nyanyian Siti Nordiana dengan Achik Spin mesin basuh. Alaa... yang starting dia "tiada ku sangka.. bola-bola api.. yang sedulunya kecil.. dah menjadi besar". Kalau pikir balik, macam ada unsur lucah pulak lirik lagu ni kan?

6. Cikgu English aku pernah marah aku gila babi punya. Dah la aku ni bangang, baghal, bebal, bongok, bahalol, bungkor, dan tungkik dalam English ni. Time dia mengajar, aku main pulak. Nasib baik masa dulu exam ada soalan objektif. Kalau tak, mesti markah aku kosong. Terima kasih lah pada soalan objektif. "Sama-sama", jawab soalan objektif kepada aku pulak.

7. Maksud aku dengan main masa dia mengajar tu bukannya aku main bola kat dalam kelas, jauh sekali kalau main game Micro Genius yang ada game Super Mario, Contra, Double Dragon, 1941, Donkey Kong, dan semua game yang ada dalam cartridge 1000 game dalam satu tu.

8. Dulu game tu mahal, sekarang ni aku ingat dua tiga puluh hinggit pun boleh beli. Siapa beli masa tahun 90 an dulu memang rugi la.

9. Habis tu aku main apa? Takkan 'main' kot??? Nak kena sambar petir ke kalau 'main' kat dalam kelas Bahasa English? Itu adalah perbuatan Syaitonirrojim.

10. Nanti aku sambung he he he he

Best pulak aku tulis pakai point form aje, macam kebanyakan blog politik yang lain.

16 comments:

Iz said...

Hahaha.. aku skang still lagi main game 1000 in one tu.. tapi main kat playstation.. layan siotttt.. cuba try main game Felix The Cat, besttt

Uda said...

main game & watch lg best....

p.s. aku suka cikgu english aku, seksi sampai aku ter'seksa'.... HAHA!!!

sharida said...

beng.. muahahaha!

Mak Su said...

1. hahahahahha, saiko lah taiko ni
2. heheheheheh, giler gelaks aku dibuatnyer
3. hohahahaoaheenauhaowhheikwuha (gelak macam sundel dah)

fade0 said...

Taiko .. kau ni skolah gombak setia ka? Aku pun dulu jadik cikgu kat sana, pastu aku pi 2-3 skolah kat Gombak tu mengajar matematik dan sains panduan tahun 90an dulu.

Skarang aku jadi penganalisis politik datuk hazali

Anonymous said...

aku suuuuuka baca blog kau nih...bikin aku ketawa meleleh-leleh air mata wehhhh...

atune® said...

mesti susah nk mgeluarkan ide² yg klako cenggini eh..tu yang lamabt jer apdet nyeh...

umi ameer said...

ko mmg kelakau tahap cipan, point form or no point form.. ahaks!

Kadazan Power! said...

macam macam.... katun la kau ni taiko...

sugarshay said...

hahahhha...cam comei-comei je taiko ni...best-best...

p/s : saya suka game mario bros yg suka hantuk kapla kat batu-bata semata-mata utk dpt point atau cendawan agar lambap game over.

time kasey!

13may said...

aku sokong hang tulis dalam point form nih...senang nak paham dan senang nak gelak...

keh keh keh

cik tulip said...

hmm...ade2 je taiko ni. klako jer...bos aku dok pandang smacam jek dr bilik die

Taiko said...

Iz: iye kerr??? aku takde la playstation...nak kena beli la nampaknya ni.

Uda: Aku suka game Western Bar... layan siottt...

sharida: lama x nampak?

maksu: 1. ha 2. he 3. hi

fade: ye la.. aku sekolah gombak setia la.. akus ekolah kat situ sampai tahun 92 je..

anonymous: meleleh air mata takpe.. jangan meleleh air liur..

atune: susah?? aku tak plan pun apa yang aku nak tulis.. masa aku nak tulis tu, on the spot aje.. aku lambat update sebab MALAS.. hehhehe

umi: cipan jugak yg dipersalahkan.. heheh

kadazan: lama x nampak?

sugarshay: saya memang comel.. timer kasih... hehhehe... aku tau banyak rahsia game mario tu... hehhehe..

13may: aku pun nak tulis point form aje la lepas ni.. senang...

cik tulip: baca la masa boss takde .. heheh

Izham Miyake said...

Tulip,

boss kau tu lelaki ke perempuan. I believe u ni perempuan.

Kalau dia lelaki, dia suka kat u.

Kalau dia perempuan, maybe dia gay... hehehehe... suka kat u jugak...

ahmad_xkesah said...

..Takkan 'main' kot??? Nak kena sambar petir ke kalau 'main' kat dalam kelas Bahasa English? Itu adalah perbuatan Syaitonirrojim..

hahahaa..
kalo kene smbr petir xde la blog ni ek..

Anonymous said...

ko rase aku patot panggil ko pak cik ke abg??
best tahap cipan la abg nye blog..
aku gelak sampai keluar air kencing.. haha..