Wednesday, November 08, 2006

Pengubah Lirik

Sekarang ni pukul doblas malam. Aku tengah kerja. Kerja di waktu malam ni adakalanya rasa best. Adakalanya rasa tak best. Yang bestnya sebab esok pagi tak payah meredah traffic jam untuk masuk kerja. Yang tak bestnya pulak sebab time tidur aku dah lari sikit. Apa orang kampung kata, Jet-lag? Tapi, kalau berjaga malam tengok bola, boleh pulak tak jet-lag. Mungkin sebab tengok bola lagi best dari kerja. Maksud aku ialah tengok perlawanan bola. Bukan tengok bola. Cakap pasal bola ni, aku telah mendapat satu SMS yang meghiris kalbu pagi kelmarin daripada Abang Sedara aku. SMSnya berbunyi:

"Kesiannn.. kesiannn.. suruh Arsenal beli Bambang Pamungkas la.."

Aku tak menjawab SMS itu, sebab aku tak tau apa nak jawab. Aku rasa macam nak tukar je ringtone telepon aku yang berlagukan lagu tema English Premier League.

Cakap pasal lagu ni, aku suka sangat ubah lirik-lirik lagu terutamanya lagu melayu. Haa.. apa kata kita kongsikan bersama.

Lagu: Hari Ini dan Semalam - J. Mizan
Lirik Asal: Hari ini kau datang riang, tersnyum buatku senang
Lirik baru: Hari ini kau datang bulan, tersenyum buatku senang

Lagu: Ayam - Jalil Hamid
Lirik Asal:

Ayam. Bermacam ayam. Ada ayam kampung, ayam hutan, ayam siam, ayam turki, ayam belanda. Ayam Hutan, boleh terbang. Ayam kampung dalamlah reban. Ayam bandar di dalam pasar....
Ibu. Si ibu ayam. Telor sebijik. Riuh sekampung....
Kata bidalan, berkaki ayam. kalau makan, ajak-ajak ayam. Kalau nak tidur, tidur-tidur ayam. Kalau tak nampak itu rabun ayam.....
Makan leher ayam nanti bersanding kepala teleng. Makan tongkeng ayam nanti mulut tak reti diam...

Lirik baru:

Babi. Bermacam babi. Ada babi kampung, babi hutan, babi siam, babi turki, babi belanda. Babi Hutan, boleh terbang. Babi kampung dalamlah reban. Babi bandar di dalam pasar...
Ibu. Si ibu babi. Telor sebijik. Riuh sekampung...
Kata bidalan, berkaki babi. kalau makan, ajak-ajak babi. Kalau nak tidur, tidur-tidur babi. Kalau tak nampak, itu rabun babi...
Makan leher babi nanti bersanding kepala teleng. Makan tongkeng babi nanti mulut tak reti diam.


Lagu: Peristiwa subuh - Raihan

Lirik Asal: Tabuh berbunyi gemparkan alam sunyi. Berkumandang suara azan
Lirik baru: Tabuh berbunyi gemparkan alam sunyi. Berkumandang suara gaban

Lagu: You and I - Scorpions
Lirik Asal:

I lose control because of you babe
I lose control when you look at me like this
There’s something in your eyes that is saying tonight

Lirik Baru:

I lose kontol because of you babe
I lose kontol when you look at me like this
There’s something in your ASS that is saying tonight


Ahhh.. banyak sangat lah.. malas aku nak taip. Nanti kalau senang-senang aku sambung lagi.

16 comments:

Uda said...

Tak kesah la taiko, arsenal kalah ker man u menang ker... janji chelsea kalah... HAHAHAHA!!!!!!!!

Faizal said...

Orang. Bermacam orang. Ada orang kampung, orang hutan, orang siam, orang turki, orang belanda. orang Hutan, boleh terbang. orang kampung dalamlah reban. orang bandar di dalam pasar...
Ibu. Si ibu orang. Telor sebijik. Riuh sekampung...
Kata bidalan, berkaki orang. kalau makan, ajak-ajak orang. Kalau nak tidur, tidur-tidur orang. Kalau tak nampak, itu rabun orang...
Makan leher orang nanti bersanding kepala teleng. Makan tongkeng orang nanti mulut tak reti diam.

terabot said...

apasal lak ni...alih2 tukar lirik lak...stres tahap gaban ah ni....sian..bawak2 bersabar ek...

nikman said...

bile musim babi bertelur eh? konpius ni.. anyway, aku suke tgk time wenger gado ngn alan pardew tu.. classic!

13may said...

hehhe...rileks...
pegi minum dulu:D

ps: aku ada sorang member, kena keja mlm nonstop dekat 5 bulan...bila tukaq keja siang...first week mata takleh bukak....hahahaha....

Foxybabe said...

tu pasalla.
babi mana bertelor wehh..

Zetty said...

babi ada telur tapi babi tidak menghasilkan telur.

p/s: cikgu alam dan manusia kau kirim salam.

AKULAH MASTURA.. said...

hahaha..pape la ko ni taiko..wat aku penin je nk ketawa bebanyak..

CaZa said...

anak babi?

dlu aku teringat lawak warden form 4 aku masa kat qtan..

kenapa anak babi jalan tunduk kepala?

sebab dia malu mak bapak dia babi!! hahahhahahha...

Tenno Miyake said...

cheh.. ye je kau ni..

dah tentu kau yang pakar dalam mengubah bebenda alah ni..

ala yang selalu kau nyanyi masa mandi sambil tergetar2 dulu tu.. hahahaha..

Anonymous said...

ooo aku pun ada ubah lirik...

lagu amelina kot...
lirik asal: di dadaku hanya ada kamu

lirik baru: di dadamu hanya ada bulu

hahahahaha

lilyliverbird said...

pasal orang datang bulan, taiko senyum pulak? terbalik coat tu

eh..weekend ni kita bertemu di emirates. cakap kat whinger jangan belasah rafa. dia tu gay hahahaha

jennifer said...

hahahahhaha..lawak sial lirik babi ko!

Taiko said...

Uda: apa cerita? First team MU kalah dengan Southend? heh heh. Suruh MU Beli Bambang aje la..

Faizal: apa kau merepek ni syaitan?

Terabot: mana ada stress. Aku Ok la.

zetty: pandai lah kau.
p/s: w'salam

anonymous: bagus.. bagus. macam ni lah yang habsah hassan suka.

13May: Kalau mata dia takleh bukak, kau bukak je seluar dia.

Nikman: jawapan sudah dijawab oleh zetty

caza: babi punya babi. derhaka!

tenno: apa maksud kau tergetar2?

lily: hanya orang yang ada anak kecik berderet2 sahaja yang memahami. minggu ni kita bermusuh!

jennifer: sampai hati kau kata aku babi.

nadya said...

heheheheheheeh! mcm2 la kau nih taiko!

Tenno Miyake said...

aku pun tak tau.. setiap kali kau mandi je mesti kau menyanyi.. setiap kali tu jugak lah suara kau tergetar2..

especially lepas cakap dalam telefon dengan orang kat UK.

aku pun tak faham..

kenapa ek?