Friday, June 09, 2006

Jiwa Kacau

Masa zaman aku muda-muda dulu, nak telepon orang punya la susah. Kena dial operator dulu untuk mintak dia sambungkan ke nombor si Anu (anu di sini bukan bermaksud kemaluan). Then, baru la boleh bercakap dengan Si Anu tersebut.

Sekarang ni zaman dah berubah. Teknologi makin canggih. Kerja operator tu dah diganti oleh equipment yang dipanggil SWITCH. Bukan switch lampu. Sandwich pun bukan. Si Switch ni la yang tolong sambungkan call yang kita buat kat nombor Si Anu yang kita dial. Begitu berjasa switch ni kepada 7 juta lebih pelanggan Maxis. Peluang pekerjaan sebagai operator pun dah pupus.

TETAPI!!!!! Orang yang kena setup Switch baru kat Nilai untuk pelanggan Maxis semata-mata kerana World Cup ialah aku!

Inilah rupanya Switch. Tak hensem pun.


Switch ini ditaja oleh Siemens yang berasal dari Jerman, tuan rumah Piala Dunia 2006. Cilaka! tak pasal-pasal banyak match yang aku miss tahun ni sebab kerja dari siang sampai ke siang.



Inilah cable yang menghantar suara-suara korang kat orang yang bercakap dengan korang. Kalau aku potong cable tu masa korang bercakap, suara korang akan kedengaran. Jadi, sapa2 yang suka mengamalkan sex on the phone, padan muka sebab aku boleh dengar. Ha ha ha.. (p/s dulu masa aku kerja Celcom, aku pernah dengar Gay romens-romens dalam telepon. nak muntah aku!)


Ini adalah komputer untuk mengontol (mengkontrol) switch. Kalau aku nak kena buang kerja, aku akan ubah data dalam Switch supaya aku boleh buat panggilan secara percuma kat semua orang. Lepas tu aku akan masuk jail. Haaa.. Kat sini la aku selalu access internet.


Kepala otak aku lebih kusut dari kotak-kotak di bawah.


AKU NAK BALIIIIKKKK!!!!! Dah emergency dah ni!

21 comments:

13may said...

hehhe...jasamu untuk Germany 2006 akan di kenang....
chow!

Uda said...

Gambar2 nie tak P&C ker?

Tauke Maxis kat JB said...

Good job Hazril. Saya akan promote awak jadi General Manager Maxis lepas World Cup nanti.

arelanz said...

walaupun aku pengguna DiGi, aku still kagum ngan keja ko menyetting switch nih.. Mcm ni aku nak tuka cita2 aku jd tukang setting switch la

Anonymous said...

Hey! Very Nice! Check out this website I found where you can make extra cash.
It's not available everywhere, so go to the site and put
in your zipcode to see if you can find something. I found something and make
and extra $900 a month!

Make Extra Money

chics@get-pretty! said...

sumbangan ynag sangat dihargai ok sempena world cup ini.

saya sebagai pelanggan maxiz sgt bangga. semoga johor menang nanti.

tualang said...

cuba kau dispgencpmp:? aps routine dh pandai buat? istart dh bole? nak aku ajar? hehehe

booGie said...

dahsyat! dahsyat! respect tu

Tauke Maxis kat JB said...

Good job jugak tualang! Kau jugak akan aku promote jadi Maxis GM lepas World Cup nanti

Zetty said...

besar sungguh jasa kau , sarjan taiko.

jasamu dikenang sentiasa.

-zetty customer maxis

jennifer said...

ko buhsan buhsan tak dpt layan welkap..ko layan je la gay-gay tu sume..threesome on the phone..okeh?

Anonymous said...

apsal ko tak update lg blog ko? dah kena demam world cup ke

Tenno Miyake said...

taiko.. mofaz kirim salam padamu.. aku call ko tak dapat.. nape eh?

wan said...

ishk keje gini tensen 24-7 ler jawabnya

passbyer said...

suh la azq tape matches yg ko miss tu.... hehe

idup taiko!

Taiko said...

wakhubby: terima kasim

uda: tak P&C la. Takde apa yang rahsia pun.

Tokeh Maxis kat JB yang bernama Rosdiadee Bin Nordin: Sudah la... kau pun kena siapkan jugak kau punya switch kat JB sana sebelum Quarter Final!

arelanz: tukar cita-cita tu cepat!

insane.i.am: Terima kasim

Tualang yang sebenarnya tok guru aku kat Celcom dulu: AKu dah terel dah. heh heh heh

Boogie: terima kasim.

Zetty: terima kassim

Jennifer: Itu memang hobi..

Tenno: aku buat test calls. Sebab tu tak dapat. W'salam kat mofaz. Sure dia dah main dengan bini dia dah time ni.

Wan: Sib baik tak bunuh diri aje.

Passbyer: takde VCR la kat rumah.

faitty said...

wehh..rosdiadee bin nordin aka tokey maxis JB tu macam kenal jer..

Tenno Miyake said...

kau ni taiko.. main je ingat. apa tak cukup servis di rumah ke sampai terbawa-bawa ke office nih.. hahahaha..

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it slots play Barrel ten limited napa ca cellulite cure http://www.penisenlargement4.info/penis-enlargement-pill.html buspirone for sleep password dell laptop effexor blog Sim medical games Vitamin for hair loss

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Gambling web site for sale Roulette system 26p xxxxx 401k Switch prozac to zoloft Omar fisherman Side effects of venlafaxine hci

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Faq oxycontin Renault 21 schematy elektryczne State blue hummer 3 1959 bentley f-2 Dc dentist wes bentley info Forest amateur images cellulite reductions creams review Lamictal drinking alcohol Cleaning a coffee maker with vinegar http://www.doris-duke-bentley.info/black-bentley-continental-gt-wallpaper.html motorcycle jackets first gear camping gear Shelves that attach to back of dryer rhode island life insurance