Friday, July 07, 2006

My World Cup Analysis

This weekend adalah hari penutup untuk World Cup 2006. Sebulan penat bersengkang mata tengok TV. Kadang-kadang TV yang tengok aku. Pasukan favourite aku dari tahun 1988 iaitu Holland dah out masa second round. Memang team Holland tahun ni macam celaka. AKu miss team Holland tahun 1994 and 1998. Dua-dua World Cup tu kalah dengan Brazil. Namun begitu aku puas hati sebab Holland main best masa tahun-tahun tu. Tahun ni memang suwey! Mungkin sebab ada Nistelrooy yang aku benci. Dan Arjen Robben yang aku benci jugak. Van Persie ok. Biasala... aku kan fanatic Arsenal.

Hari ni aku nak cerita pasal World Cup Theory base on my observation. Tidak terpengaruh dengan mana-mana website atau sokkaba. Here we goes...

1970: Held in Mexico. Italy masuk Final. Lawan dengan Brazil. Italy kalah.

1982: Held in Spain. Italy masuk Final. Lawan dengan West Germany. Italy menang.

1994: Held in USA. Italy masuk Final. Lawan dengan Brazil. Italy kalah.

2006: Held in Germany. Italy masuk Final. Lawan dengan France. Italy menang/kalah??????


Cuba korang tengok. Italy masuk final 12 tahun sekali sejak 1970. Diorang kalah everytime lawan Brazil. Diorang kalah pun bila World Cup held dekat American Soil. Tahun 1982, diorang champion. Menang dengan West Germany (European country) bila World Cup held dekat European soil (Spain).

Tahun ni, diorang jumpa France (European country) bila World Cup held kat European soil (Germany).

So.. kalau mengikut teori janjang aritmetik dan soalan uji IQ, sudah tentu Italy akan menang dengan France kali ni. Superstitious gak eh??

Kita tengok sapa yang kenaaaaa!!!!!!!!

p/s: aku sokong France sebab ada Henry, Viera, Wiltord (excluding Luis Saha and Makalele). Arsene wenger pun French. Makan French Fries sedap. Sandwich Tuna kat Delifrance pun sedap. Heh heh heh heh

ada sapa mau bet??

19 comments:

Tenno Miyake said...

England!

hahaha!

faitty said...

nah, aku letak doploh hinggit, france menang 2:0..sepuluh hinggit se'gol..cepat2

terabot said...

jerman....hehehe...


taiko : kalau betul, lu bole jd tok nujum

13May said...

aku x kisah sapa menang kali ni....sebab 2 team yg aku teka masuk final...dah betoi...boleh aku beli rokok byk2.....cuma skrg aku mintak Jerman menang....

kalau Jerman menang...aku dapat rokok free lagi....heheheh...sebenarnya aku rasa Portugal nak menang...tapi duit punya pasai...aku berharap Jerman menang:)

Uda said...

Dr bet sapa menang... aper kater kita bet sapa dpt kad kuning dulu... hahaha.... lg syok...

Zetty said...

germany.

Anonymous said...

Kalau fakta tu ko undurkan 12 tahun ke belakang,
1958(sweden): italy x masuk piala dunia, jadi brazil menang
1946: x ada piala dunia sebab perang dunia ke dua
1934: main di italy dan italy juara
ada teori kata kalau tahun cina tahun anjing, 2 pasukan je menang
lg satu:
1990: italy jadi tuan rumah kali kedua (selepas 1934), sangkut kat separuh akhir. jerman juara tapi itali dapat kasut emas (toto schillaci 6 gol)
2006: jerman jadi tuan rumah kali kedua (selepas 1974), sangkut kat separuh akhir. adakah itali akan jadi juara dan jerman dapat kasut emas (miroslav klose 5 gol, mintak-mintak dia boleh tambah lagi)

Anonymous said...

lupa lak, 2 pasukan juara di tahun anjing tu brazil dan italy

booGie said...

penat aku layan bola ni.
udah-udah la tu wahai rakan taulan.
ni semua bookie punya keja.
penat je korang buat teori tu.

passbyer said...

ape bet bet nih?

:p

lilyliverbird said...

wah taiko...kaji mendalam nampak.

Same here: tak suka Van Horse and -kuat berlakun - dua dua kuat berlakun dan berlagak.

I'm hoping France would win too. Bukanlah sokong giler babi tapi I've always liked Henry - the most exciting player in England.

lilyliverbird said...

* I mean, tak suka Van Horse and Robben.

Peragawati said...

hi uolss...

maddox said...

of course france! bet lah jom. 10 hinggit aje sudah!

Anonymous said...

satu kebetulan.
masa argentina lwn jerman, argentina mengharungi penentuan penalti kali keempat dalam sejarah mereka di piala dunia dan kalah buat kali pertama dalam sepakan penalti
masa itali lwn perancis, itali mengharungi penentuan penalti kali keempat dalam sejarah mereka di piala dunia dan menang buat kali pertama dalam sepakan penalti

Tenno Miyake said...

aku sangat2 bersetuju dengan anonymous..

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site...
» » »

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! free having pregnant sex woman Skin perfume Dunlap power series tennis rackets Male pornstars with tattoos http://www.hair-removal-28.info/Www-bdscope-org-parental-control.html psychosis related from concerta Printer ink formulas flower gaden Tuberculosis leading to impotence Rosacea treatment teenage acne eczema Shaved lolta pussy Toyota dealers in new york http://www.matureinshower.info/Preggo-thumbs-movies.html sofa sales having sex and getting pregnant Naked women with fat ass 84 chevrolet van photo accessory syndrome eczema Asthma coughing better when laying down

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »