Friday, August 25, 2006

Cold Scary

Waaargghhh.. Pakcik bizi gilo lah minggu ni. Nak baco bolog kengkawan pun tak sompek. Inikan pulak nak mengedit bolog senighi.

p/s: Bolog = Blog dalam bahasa NS.

Ni sekarang ni aku duk sensorang je kat tempat kerja. Tempat kerja aku sejuk gila. Dah la sejuk, seram pulak. Seram semasa sejuk bermaksud seram sejuk. Dia kalau sejuk-sejuk ni boleh timbul dua perkara. Yang pertamanya seram. Yang keduanya Stim. Tapi sekarang ni, aku bukan stim, tetapi seram. Time-time maghrib ni memang time hantu bangun sahur.

Masa aku menaip selaju halilintar ni aku rasa macam ada orang je perati aku dari belakang. Ekor mata aku sebelah kanan macam ternampak-nampak je makhluk warna merah kat sudut kanan sana. Bila aku tengok betul-betul, rupanya fire extinguisher tersangkut kat dinding. Aku ingatkan batu nisan berdarah tadi.

Cissss!! terperanjat aku! tetiba je pulak aku rasa ada orang berjalan kat belakang aku. Rupanya security guard. Bukan nak bagi salam. Laaa.. patut la tak bagi salam, India rupanya. Aku cukup pantang kalau aku bagi salam kat orang Islam tapi tak jawab. Nak je aku salam muka dia dengan tapak tangan aku secara laju-laju atau dalam perkataan yang lebih mudah; lempang.

Aku rasa macam nak demam la. Tapi.. esok kena kerja pulak. Kalau korang nak tau, BULAN NI AKU TAK CUTI LAGI!!!!!! termasuk la hari sabtu dan ahad. Aku kena siapkan 2 MSC baru sebelum raya. Yang satu ni pun tak siap lagi. Apalah promosi Maxis nak buat time raya ni? Sampai banyak sangat kerja aku? Ni silap-silap, hari kemerdekaan Malaysia ni pun aku tak cuti. Merdeka apa namanya ni? Kalau askar-askar kat tugu negara tu tahu, sure diorang marah sebab aku tak cuti.

Cakap pasal tugu negara ni, aku tak pernah pergi kat tugu negara tu walaupun dah 27 tahun aku duk kat KL.

Jom pergi tugu negara jom? sapa nak ikut? Errr.. boleh mintak nombor ekor tak kat patung tugu negara tu? <-- syaitonirrojim

10 comments:

Uda said...

Tanya tugu negara "eh, sharipah aini dulu2 mmg sexy eh dok menari2 kat sini...?"... hehehe...

arelanz said...

uih... biar bonar ko x cuti langsung... buruh paksa pon x camnih!! satu lagi.. aku x tau pon selama nih rupanyer hantu pon ada puasa gak eh.. hahaha.. pandai la ko taiko!!

13may said...

tugu negara pun tak penah pegi????

hahahahaha....sama la kita....tapi aku lagi la...kat mana tugu negara pun aku taktau.....

passerby said...

batu nisan berdarah?
huk alooohhh! too much movies la nih

bekas tauke maxis kat JB said...

hahaha.. baru kau terasa bahangnya. Apalagi bai, pergi la cari kerja kat tempat lain!

Tenno Miyake said...

sapela bekas tauke nih ek..

taiko.. nak pegi tugu. jom pegi dengan aku.. aku nak refresh balik berapa tinggi tugu tu skrg.. aku pegi masa kekecik sure la dia tinggi.. rasa skrg aku dah sama tinggi kot? hehehe

spenderkoyak said...

andaikata tugu negara yang nak dilawati jangan lupa kalau dpt no. pass pass le kat sini...

spenderkoyak said...

andaikata tugu negara yang nak dilawati jangan lupa kalau dpt no. pass pass le kat sini...

Taiko said...

Uda: masa tu Sharipah Aini hidung kemek lagi ha ha

arelanz: nak buat camno.. kuli macam ni la

13may: hang dok utagha mana ada tugu negagha

passerby: hari tu baru je aku tengok Monsters House.

bekas tauke maxis: kau resign dah ada bisnes, ok la..

Tenno: next week aku ada kat JB..

spenderkoyak: ambik ni!

2710

beli 10 besar, 10 kecik.

Tenno Miyake said...

turun JB nanti call aku! bawak passport tak? jom pi jenjalan indon ke singapore ke.. mau ka?

aku pi jakarta itu hari, tugu negara diorang diperbuat daripada emas.. dasyat..! guard kawal 24 hours..