Saturday, January 07, 2006

Pantun Lapar

Hari Sabtu banyak kelebihannya. Hari sabtu pun banyak kekurangannya. Hari Sabtu jugak banyak lebih kurangnya. Kalau ikut penaakulan mantik, bila aku gabungkan ayat-ayat tadi, kesimpulannya hari Sabtu takda apa-apa yang special pun. Hari Sabtu minggu ni aje la.. sebab aku kena kerja.. hari Sabtu yang lain-lain selalunya dapat layan TV. Gi breakfast roti canai dengan anak bini. Jalan-jalan bawak anak aku main gelongsor kat Giant Bandar Puteri Puchong dan lain-lain lagi. Rumah aku kat Bandar Puteri tu la. Malam pulak selalunya ada Live Match English Premiere League. Bestnya hari Sabtu...

Bukan Senang mau senang,
Senang-senang datang le ke rumah.

Pisang emas di bawak belayar,
Masak sebijik di atas peti,
Nak makan goreng pisang pegi la bayar,
Kalau nak free masak la sendiri.

Nasik Lemak buah bidara,
Anak sembilang di tapak tangan,
Nasik Lemak dulu 50 sen je,
Nak makan kena pakai tangan kanan.

Gendang gendut tali kecapi,
Perut dah gendut pun nak makan banyak lagi.

Sorong papan tarik papan,
Buah keranji dalam perahu,
Kalau tak suruh makan pun aku nak gi makan,
Sapa nak belanja aku?

Aku dah lapar... nak gi makan. Chow!

5 comments:

Aku Budak Minang said...

Assalamu'alaikum wbt..lama tak dengar berita, at last terbaca plak blog nih...dah tiga orang anak yek..kite baru dua orang.. ;D

Taiko said...

sapa kau budak minang? what is your name?

Zetty said...

ini betul punya luahan org keje hari sabtu niiihh...hhahahaha...!

Sabtu hujan best duduk rumah
Ada org kene keje lak muahahahahh!

Tenno Miyake said...

aku kalau hari sabtu biasanya aku akan kerja.

relax la.. samala kita..

Anonymous said...

Enjoyed a lot! Advance cash inheritance Guilford mattress stores imitrex free 2 bed canada water Low prices on mattresses and box springs 96' dodge