Tuesday, May 23, 2006

Aku Malas

Malas la aku nak menaip hari ni. Kerja banyak pulak. AKu copy paste aje la email yang aku dapat ni:

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam
si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, "
Sayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi
sebab kita kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya
untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gembira ini
sehingga ianya benar - benar pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB
kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka.
Pegawai TNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya
ni isterinya. ada apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, "Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah
tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap
pegawai TNB tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yang saya ni
sebulan lewat???"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan zaman
IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata - kata pegawai TNB itu membuatkan si isteri tu lagi
terkejut."APAAA???? Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? "

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni
baru lewat sebulan, ada yang lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yang terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun
berkata, nanti saya bincang dengan suami saya..lalau pegawai TNB tu
pun beredar dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh
isterinya, dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai
TNB yang
berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ,
dia pun memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan
lewat pun nak heboh - heboh ke dalam internet. awak ni semua yang
berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang
buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yang datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan
mententeramkan keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik
nak settlekan perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu
membuat kan si mahphus naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, Kita terpaksa
potong encik punya..........."

Si Mahpus mencelah " apa??? potong??? abih tu isteri saya di
rumah nak pakai apaaaaaa???

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA
PAKAI LILIN AJERRRLAAAAAAAA" ???????????????????.....................

18 comments:

popo said...

hehehe... best giler salah paham camnih...

lilyliverbird said...

hahahahaahahahhahahahhaha...kelakar siut

booGie said...

melampau lilin. haha

wakhubby said...

ish..ish...kalau lilin tu patah nak buat mana hah???? heheheh....

Anonymous said...

aku dah pernah baca cerita ni :)

hey buddy, wassupppp .. :P

jap aku nak baca blog kau, first time sampai ni

robot,
hairul@mindhivesolutions.com

Anonymous said...

byk nye tulis ..arghh malas nak baca ..

chow

robot,
hairul@mindhivesolutions.com

gerberra said...

hihihi

Tenno Miyake said...

taiko,

lilin tu yang besar2 macam jual kat parkson tu ke?

Anonymous said...

Enjoyed a lot!
web sites nude cam conferencing discount viagra breast implant prices plastic surgery financing botox buy timeshare breast enhancement pill gift flowers data forensic recovery software what is wireless internet connection search engine list pay per click hampton inn texarkana buy generic cialis without prescription mcaffee anti virus washington nationwide dial up isp enhanced merchant services santa rosa california viagra pills nexus furniture free domain names online

Anonymous said...

Very nice site!
retirement plans sa l ai bmrgb2wjmqtjfgoloyyq florida sales tax

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
»

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. Eczema autoimmune Top financial planning firms neurontin law suite Stewart cink bio son family golf Places to go paintballing in washington state Earthlink dsl modem

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »

Anonymous said...

[url=http://www.xbox360achievements.org/forum/member.php?u=259462]mexitil online ordering[/url]

Anonymous said...

[url=http://www.xbox360achievements.org/forum/member.php?u=259462]buy mexitil[/url]

Anonymous said...

Enplane The Most talented Deals On [url=http://www.bodybuildingrx.com/products.html]Body Supplements[/url]. You don't understand how good these are for you. Not on a wholesome

diet? Than you extremity to have supplements in behalf of your body or you thinks fitting slowly arrest sick as you have older. How

close is it to deem joined dispense of vitamins everyday? It's not. And it will liberate years on your moving spirit! Evaluate my Gurantee

or your money shy away from! I at one's desire yourself guarentee that you wishes collar thriving and notice a huge discrepancy or you

wangle your money back! No B.S. Check it into the open!


[url=http://www.bodybuildingrx.com/products.html]
Buy bodybuilding supplements[/url]

Anonymous said...

[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]cheap clarisonic coupon[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon outlet[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon online[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon outlet store[/url]
[url=http://www.cclarisoniccoupon.com]clarisonic coupon outlet online[/url]

Anonymous said...


gicc [url=http://www.sciroccomedia.eu/office2010key.html]office 2010 product key[/url] emer
[url=http://www.sciroccomedia.eu/office2010key.html]office 2010 professional sale[/url] rmds
[url=http://www.sciroccomedia.eu/office2010key.html]http://www.sciroccomedia.eu/office2010key.html[/url] pouf
[url=http://www.sciroccomedia.eu/office2010key.html]office 2010 product key[/url] dzmj

btpi
sfmf
rxjy [url=http://www.sciroccomedia.eu/office2010key.html][/url]