Wednesday, May 03, 2006

Gubra

Kontrek aku dengan Maxis abis last week. So, ni aku tengah menganggur la ni. Boss aku masih lagi nak maintain aku kat Maxis tapi dengar cerita kontrek aku ada sangkut kat bahagian finance ke apa ke jadah entah. Lagipun, aku nak rest dalam seminggu dua sempena hari buruh 2 hari lepas.

Semalam aku tengok Gubra dengan wife aku kat Midvalley. OK jugak cerita dia. Bagi aku, takde la teruk sangat seperti yang digembar-gemburkan. Banyak education yang terselit secara tersurat dan tersirat kat dalam movie tu. Macam ada udang sebalik batu la. Kalau orang tak paham atau salah paham, macam-macam kritik akan dikeluarkan.

Yasmin Ahmad mengajak kita berfikir. Bukan telan bulat-bulat and then, keluarkan taik. Even, kalau kita nak makan pun, jangan main telan aje. Pilih mana satu daging, mana satu tulang, mana satu sayur, mana satu serai. Rasa dulu makanan tu betul-betul, kunyah betul-betul, telan betul-betul, sistem pencernaan pun cerna betul-betul, baru boleh keluarkan taik yang panjang-panjang macam taik izham-miyake.

Ok la.. aku takleh update selalu blog aku. Chow.

Ni aku kat cyber cafe. Kang banyak pulak kena bayar.

10 comments:

Foxybabe said...

Walaupon nak suruh berpk, jalan cite tu tak best ah. Macam cite "crash" pon ajak orang berpk gak. Tapi, tak la sampai jalan cite pon celaru.

Pendapat aku je.

Uda said...

Ko kat maxis buat aper? Nak try kerja Fujitsu?

lilyliverbird said...

Not a Yasmin fan.

Eh taiko, cepat-cepatlah cari keje, boleh update blog regularly :D

Good luck.

Taiko said...

foxybabe: maybe celaru sebab ada 2 cerita dalam satu movie.

Uda: Aku project engineer untuk GSM Switching. Any job related to telecommunications and electronics aku OK je. Ada vacant ke kat Fujitsu?

lily: aku sambung la kat maxis. Tunggu approval je ni. Tapi kalau ada kerja lain yg lebih masyuk, aku konsider la.

Tenno Miyake said...

Hoi polloi,

Bila masa kau ngintai aku berak ni?

Taiko said...

ari tu bukan kau cerita ke bahawa taik kau panjang?

popo said...

weh, tak tengok lagi la citer tuh... camner nih nak tgk ke tak aa?

Tenno Miyake said...

ops.. aku cerita eh.. hahaha..

(sesungguhnya tuhan menyaksikan aku sedang berguling2 gelak di dalam bilik aku yang maha berselerak ini)

Anonymous said...

Cool guestbook, interesting information... Keep it UP
» » »

Anonymous said...

best regards, nice info San francisco malpractice attorney Find dial up networking error 691 asian anal Viagra over the counter Ge dishwasher gsd 4000jooww tooth whitening fixed rate mortgage 375 cod phentermine motorcycle insurance how to format a harddrive ringtones travel mexico Adipex drug addiction order phentermine propecia loss Microsoft fax printer subaru Www u s patents com