Wednesday, December 14, 2005

Pecah Rumah

Malam tadi aku kena buat kerja test call kat area Gombak. Jadi aku and wife pegi la rumah Mak dekat Taman Melati. Dalam pukul 1.20 AM baru aku sampai. Sampai-sampai je wife aku terus tidor. Aku je sensorang buat kerja. Mak rajin pulak buatkan aku air teh. Aku kalau pergi minum dekat gerai, memang tak pernah order teh tarik. Tak sodap! Kalau air teh yang Mak buat, baru aku minum. Ada ummmpphh! Lepas tu aku nampak pulak gulai tempoyak daun-daun kampung (Negeri Sembilan style) dengan masak lomak cili api ikan tenggiri. Terpaksalah aku makan nasik heheheheh (oh my god.. I am fat enough to eat these things).. Lepas subuh baru kitorang gerak balik Puchong. Sesampai je kat rumah aku nampak anak aku yang first (Iman) dan second (Iqbal) masih tidur lagi. Anak aku yang nombor 3 (Ayu) dah bangun dah.

Sekarang ni aku baru masuk kerja dekat Nilai dan sedang menaip. Apa aku nak cerita hari ni haa?? OK! sambung cerita semalam la.

Haaa.. kitorang sampai dari Perak kat bungalow kitorang masa tu dah nak maghrib dah. Apa yang kitorang tengok masa tu sungguh memeranjatkan. Bungalow kitorang kena pecah masuk. Walaupun aku bukan salah seorang anggota C.S.I, tapi aku boleh tau, mesti pencurik yang masuk. Tak mungkin yang masuk tu seorang fisherman atau rubber tapper. Bila kitorang masuk je rumah, TV dah takde. Waaaaa... tak dapatlah aku tengok kartun!!! radio pun dah takde. Tak dapat la Mak pasang kaset Herman Tino ulang-ulang lagi. Aku pun boleh naik hafal satu kaset Herman Tino punya lagu masa tu. Sekarang ni entah mana entah Herman Tino tu.

Cis!! mengapa Herman Tino pulak yang jadi topik perbualan hari ni?

Haa.. sambung balik cerita pecah rumah. Bangchik punya beg Tadika pun kena curik (padan muka heheh). Aku tak tau la kenapa beg itu yang menjadi sasaran. Mungkin sebab nak buat bekas barang-barang curian kot. tension je Bangchik. Sejak beg tu hilang, Bangchik dah tak pergi Tadika dah. Belajar kat rumah aje. Tak payah bawak beg. Abah pun tensen jugak sebab rumah dah kena pecah masuk. Mak pun tensen. Kesimpulannya, semuanya merasa tensen kecuali adik aku yang baru umur 2 bulan tu hehehe..

Pecah Kaca Pecah Gelas,
Pecah Rumah nanti Allah balass!!

Aku pun tak tahu lah bila la kes-kes jenayah macam ni nak selesai kat Malaysia ni. Mesti ada jalan penyelesaian. Nak harapkan polis, polis pun makan padi. Tapi bukan semua la. Hmmm.. Masalah negara ni!

APA KEJADAHNYA semua ini??!! Saya Wan Kamaruddin melaporkan dari Edisi Siasat. Jumpa lagi esok hari. Assalamualaikum.

6 comments:

Tenno Miyake said...

hah hah hah .. apa kejadahnya ko promote nombor telefon hemsem tino tuh.. hahaha..

ko pegi rumah taman melati tinggal anak2 ko bertiga je kat sana.. ke kau dah ada amah kat rumah.. hehe ko ni bulan bley percaya, amah pun ko sapu nanti hahaha..

Taiko said...

mamat tu kan gersang.. dia suka kalau orang awek call dia. heheh

Aku tinggalkan dengan maid la. MAsa aku tinggalkan pun, memang diorang dah tido..

maid aku tu dah tua la. KAlau hemsem aku rasa ada selera la.

azq said...

hahahahahahha... apalah korang ni, kesian hensem.... ilang mengantuk baca blog ni... heh heh..

Tenno Miyake said...

Laaa.. azerque pun ada blog ka? hahahahahaha! Cun!

Anonymous said...

This is very interesting site... 4-cam carrerra porsche engine Big blue water filter ametek iseki tractor air filter hot naked asians masturbaiting controlling high blood pressure Ipaq 6500 battery Dvd player hacks for sony car wax savings Margaret schock lawsuit Sikkim super lotto Friend hot mom penny porsche Mortgage refinancing in georgia Mattresses+phoenix 205 body peugeot styling Convertible reef sandals mlm+internet+network+marketing Problem2c porsche boxster battery won27t charge Dc 7 craps system Longstay travel insurance

Anonymous said...

Excellent, love it! Bionaire humidifier 2.5 farmers crop insurance alliance http agriculture.house.gov manitoba spam blocker annies erotic stories Appliances portable dishwasher Sissy male bondage Cheap air flights student airfare guam caesium137 zoloft Seat cover truck uot bookkeeping provider ritalin headaches Digital camera black File a tax extension Ambien increased anxiety Seizure antidepressant What is ritalin classified as3f Achat de cialis sur senior planet Acuvue trial certificate